Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/c/6/kystfiskerihorsens.dk/httpd.www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141 Warning: Creating default object from empty value in /customers/6/c/6/kystfiskerihorsens.dk/httpd.www/plugins/system/hipposhortcode/core/wp_shortcodes.php on line 97 Kystfiskerihorsens.dk - Hornfisken

Hornfisken

Artikel - Hornfiske sæsonen starter omkring April, hvor de selvfede hornfisk dukker op. De kommer for at gyde og i starten er de i små antal, men omkring maj måned er flere end nok i de danske farvande. De fanges både i fjorden og senere på kysten. De kan blive op til 1.2 meter og veje til og med 2 kg. Nogen påstår de smager forrygende på grillen om sommeren og andre har andre meninger.

For børn er de ganske underholdene og for andre irreterrende, da de tit ødelægger fluerne. Deres føde består af krepsdyr, tobiser og små sild. Brug moler, eller havnen med familien hvis de skal med på hornfiske jagt, ellers er båden også oplagt.

Er du til at jagte hornfisken med fluestangen, har fluerne ikke nogen betydning, generelt er de små fluer bedst i sæsonen, tanglopper, og rejefluer. Man plejer som regel at mærke de små hurtige ryk i stangen, et lille nap. De er hurtige på aftrækkeren efter fluerne. Hav altid godt med fluer med, da de tit ødelægger fluerne med de små skarpe tænder. Er man ude efter havørreden samtidlig, så tag endelig ikke fejl, havørreden er blandt hornfiskene.

Blink monteret med den såkaldte silkekrog er yderst yderst effektiv, den monteres bagerst i blinket og de små silketråde gør at når de får fat i trådene kan de ikke slippe igen. Det er den mest brugte metode at fange hornfisken på, og alle kan være med.

Bobleflåd monteret med sildestykker på havnen, er for børn i alle aldre. Det er både sjovt og underholdene. Og alle kan være med der.

 

Hornfisk i massevis.

Når hornfisken nu er fanget og den skal tilberedes på grillen. Så findes der et hav af opskrifter. En simpel opskrift på grillet hornfisk finder du på Link: Mad & bolig

Husk at alle der er over 18 skal have det Link: danske fisketegn når der fiskes efter hornfisk. Der er ingen mindstemål på hornfisk da den ikke er en truet art.

Bæredygtig fiskeri ?

Guideline Flyfishing.

Grejbutikkerne i Horsens.

Mangler du godt grej til fiskeriet i Horsens fjord Så besøg Horsens 2 store grejbutikker. Fri parkeringspladser hos begge butikker.

SPORTSHUSET
Torvet 8
75 62 15 80
 Sportshuset.eu

EFFEKTLAGERET
Holmeboes Alle´ 14 
75 62 49 88
 Effektlageret.dk

Komplet guide

Læs komplet guide til havørreden i Horsens Fjord. Alt fra forår til vinter fiskeri. Læs mere

Raidzap

Medlem af sportsfiskeren.?

Er du medlem af Danmarks sportfisker forening. Hvis ikke, så tilmeld dig idag og modtag hver måned Sportsfisker bladet direkte i din postkasse.

Kort over alle pladserne

Find alle kystpladserne i Horsens fjord på et samlet kort. Incl parkerings pladser og plads numre. Kystplads oversigt

Mangler du mere detaljeret information omkring en speciel plads, så finder du det i menuen for kystpladser med billeder fra alle pladser.

Prosportfisher

Fishline

Sportshuset

Effektlageret