De falske havørred

Artikel - De falske havørred, burhøns, kært barn har mange navne. Regnbueørreden, rovfisken der ødelægger gydepladserne i åerne for havørreder. Mere end 200.000 ( 600 tons ) regnbueørred der undslap i stormen 2013/14 og senere fulgte flere,  har store konsekvenser for havørredens gydepladser i åerne, de ødelægger simpelhen æggene for havørred, de graver æggene op og ødelægger dem, og der med mister vi 70% af alt yngel.

Regnbueørred høre ikke hjemme på kysten og har aldrig gjort det. Chancerne for ramme regnbueørreden i Horsens fjord er større end før. Selvom de mange regnbueørred har forladt fjorden og spredt sig til hele danmarks farvand, ville der altid være en mindre bestand tilbage i fjorden, som så prøver at integrere sig i farvandet.

 

Renbueørred på kysten

 

Regnbueørred der undslipper i nettene ved Snaptun, er bemærket af den lille plads der er i burene og trænger gerne ind lange smalle vig ved Snaptun, hvor pladsen er minimal. Der kan du møde undslupne regnbueørred som første kast, der var flere 1000 den dag de undslap i stormen. Når de så begynder at " være dus " med omgivelserne begynder de at finde fødekæden, Rejer, Tanglopper, små dele. Link: orange tangloppe og Link: orange rejer kan ikke tage fejl, Link: små sølv blink hvis du er til spinnestangen. Og hold nu fast når du har regnbueørreden på krogen, den trækker og trækker, og den er stærk. Du er ikke i tvivl om det er en havørred eller en burhøne der er for enden.Området ved Snaptun, Pøt og Asvig er de giftige pladser for at finde regnbuørreden. 

 

Her finder du regnbueørred på kysten.

 

HAVDAMBRUG

Regnbueørreden bor Øst for Horsens ved Snaptun. Der er i alt 5 net i Horsens yderfjord og 2 ved Asvig. Bure med en diameter på 24 meter, og en dybde på 16 meter. De bure ved Asvig fylder 19 Hektar. Mere end 88 tons fosfor strømmer ud i fjorden om året og Endelave der har brugt mere end 30 millioner kroner på et rensnings anlæg har fået medhold i en stor klage sag. Sommerhusejere, naboer, sportsfiskerforeningen og Horsens Kommune har klaget til Miljø og Naturklagenævnet over spildevandsanlægget, som de mener giver dårligt miljø. Miljøstyrelsen gav tilbage i maj tilladelse til, at det nye havbrug årligt måtte udlede 88 tons kvælstof, 9,6 tons fosfor og 463 tons organisk stof

Bæredygtig fiskeri ?

Guideline Flyfishing.

Grejbutikkerne i Horsens.

Mangler du godt grej til fiskeriet i Horsens fjord Så besøg Horsens 2 store grejbutikker. Fri parkeringspladser hos begge butikker.

SPORTSHUSET
Torvet 8
75 62 15 80
 Sportshuset.eu

EFFEKTLAGERET
Holmeboes Alle´ 14 
75 62 49 88
 Effektlageret.dk

Komplet guide

Læs komplet guide til havørreden i Horsens Fjord. Alt fra forår til vinter fiskeri. Læs mere

Raidzap

Medlem af sportsfiskeren.?

Er du medlem af Danmarks sportfisker forening. Hvis ikke, så tilmeld dig idag og modtag hver måned Sportsfisker bladet direkte i din postkasse.

Kort over alle pladserne

Find alle kystpladserne i Horsens fjord på et samlet kort. Incl parkerings pladser og plads numre. Kystplads oversigt

Mangler du mere detaljeret information omkring en speciel plads, så finder du det i menuen for kystpladser med billeder fra alle pladser.

Prosportfisher

Fishline

Sportshuset

Effektlageret