Warning: Creating default object from empty value in /customers/6/c/6/kystfiskerihorsens.dk/httpd.www/plugins/system/hipposhortcode/core/wp_shortcodes.php on line 97 Kystfiskerihorsens.dk - Kystplads kort og fredning

Kystplads Oversigt

Kystpladserne - Her finder du en oversigt over de fiske pladser der er mulighed for at kunne fange havørred.  Der er fredningsbælter ved udløb af åer, bække og indvande.

Fiskeri, dog bortset fra visse erhversfiskerier, må ikke finde sted nærmere end 500 meter fra åers, bækkes og indvandes udløb i hav og fjord. Når vandløbets udmunding er mindre end 2 meter bredt, gælder reglen om fredningsbælte kun fra fra D. 16 september til D. 15 marts. Der kan dog være fastsat særlige regler om fredningsbælter for enkelte vandløb. 

Havørredens mindste mål er 40 cm og der kræves det Danske fisktegn at fiske i Horsens Fjord. Fredningen for havørreden er fra 16 November til og med 15 Januar. ( begge dage incl. )

Kortet kan frit downloades i Link: PDF form. Rød farve angiver Helårsfedning og blå Halvårsfredning.

 

Fredningsbælter

Fisk der bevæger sig fra åerne og ud i havet skal efter loven være frit for alle fisk. Det betyder der er nogle fredningsbælter i Horsens Fjord, hvor du ikke må fiske. Farverne for Helårs fredning er RØDE og BLÅ for Halvårs. Du skal efter loven overholde de 500 meter fra Å indløb, altså du må ikke fiske ind i en frednings zone på kysten eller i fjorden. Du skal holde dig 500 meter fra zonen. 

Hvis vandløbets munding er 2 meter eller bredere, er der et fredningsbælte på 500 meter, som gælder hele året. Hvis vandløbets udmunding er mindre end 2 meter bredt gælder fredningsbæltet kun i perioden 16. September - 15. Januar

Det er vigtig både for fisken og for lystfiskere at overholde disse regler.

Du kan finde fredningsbælterne for Horsens fjord og andre fjorde online på et oversigts kort ved at klikke dig ind på Link: Viskort.dk. Eller ved at bruge vores oversigtkort for Horsens Fjord længere oppe på et link.

 

Fredning for Havørred i Horsens fjord

Havørreden er fredet fra d. 16 November til og med d. 15 Januar. ( begge dage incl. ). Fanger du en havørreden i dette tidsrum skal fisken genudsættes nænsomt.

Ydeligere fredning i Horsens fjord

Det er forbudt at fiske i indløbet til Handsted Å, ved Stensballe og ind i næsset. Du må hverken fiske på den ene side eller den anden side broen på Sundvej.